Lag din egen nettside med WordPress

WordPress er en av verdens mest populære publiseringsløsninger for innhold på nett. Det estimeres at opptil 25% av dagens nettsider benytter seg av WordPress. I utgangspunktet ble WordPress utviklet som et verktøy for å lage enkle blogger, men etterhvert som populæriteten økte har det utivklet seg til å bli mye større. En av grunnene til at WordPress har blitt så stort er at det er svært enkelt å bruke. Det er også enkelt å designe egne sider samt å bygge ekstra funksjonalitet via såkalte plug-ins. Det finnes flere tusen plug-ins i dag som mange benytter seg av for å gjøre nettsidene sine bedre.

WordPress.com eller WordPress.org

WordPress kommer i to forskjellige versjoner som det er viktig å vite forskjellen på. WordPress.com lar deg opprette en blogg helt gratis på nett. Dette passer for de som kun ønsker å ha et sted hvor de kan dele tanker og bilder på nett. Dersom man trenger noe mer avansert må man over på WordPress.org.

WordPress.org er programvare du kan laste ned og legge på din egen server. Sistnevnte gir langt større rom for tilpasning og utvikling av egne løsninger. Det er WordPress.org som er den mest populære løsningen.

For å lage din egen nettside med WordPress.org trenger du et webhotell med støtte for PHP samt MySQL. De fleste webhotell tilbyr i dag pakker hvor WordPress er forhåndsinstallert. Du trenger også et domene slik at besøkende enkelt kan finne siden din.

Hvilken versjon du bør velge kommer altså an på målet ditt. Læringskurven med WordPress.org er noe høyere, men her er også mulighetene langt større.

hotnews