Finn det riktige designet for din nettside

På denne nettsiden snakker vi mye om webdesign, men det er viktig å huske at det grafiske elementet trengs like mye for å tiltrekke kunder. Ja, grafisk design faller under emnet webdesign, men vi har jo nesten ikke snakket om den kreative delen ved å designe en nettside. Valg av farger og layout er bare to av flere faktorer du må tenke på når du skal finne det riktige designet for nettsiden din, og vi er her for å hjelpe deg å sette i gang.

Valg av fargepalett

Fargene du velger kan være hovedgrunnen for at en potensiell kunde velger akkurat din tjeneste. Derfor burde du velge en fargepalett som representerer din side, fordi det vil nå din framtidige kundegruppe. Dette gjelder alle, fra profesjonelle bedrifter til personlige bloggere, så ikke tro du kan plukke tilfeldige farger for å ta en snarvei. Føler du at slike snarveier skyldes lite konkurranse burde du bruke medarbeiderundersøkelser for å øke produktivitet i din bedrift.

Når du endelig skal bestemme deg må du tenke på budskapet du ønsker å formidle med fargene. Profesjonelle bedrifter pleier å foretrekke en nøytral fargepalett med kalde farger, mens kreative sider lener mer til de varme. Hvis en side bruker gråfarger vil det signalisere at de er seriøse, og er det målet så har de lyktes med å få oppmerksomheten til sin kundegruppe.

Lag en layout

Å lage en komposisjon for din nettside kan virke overveldende, og da er det lurt å finne inspirasjon for webdesign. Inspirasjon er ikke det samme som å stjele, og så lenge du holder deg til å tenke på ideer for nettsiden din kan du begynne å brainstorme. Velg de grafiske elementene du virkelig liker ved en spesifikk side, og skriv de ned. Etter at du har skrevet en side eller to må du utvikle og fornye ideene, uten å plagiere. Lager du en layout må du i tillegg tenke på hva leseren ser først, da det er det første inntrykket de får av siden.

Bilder og grafiske elementer

Velg bilder og grafiske elementer som støtter din nettside, fordi det er disse leserne vil se mest av. Har du et bilde som har lav oppløsning vil siden se uprofesjonell ut, noe du kan lett unngå ved å ansette en fotograf. Det er ikke en løsning for de med mindre råd, men har du pengene er det absolutt verdt det.

Funksjonalitet

Ingen liker en nettside som er forvirrende, selv om det er mulig å navigere. Designeren har dermed ikke klart å fullføre jobben sin, som er å ha en forstålig oppbygging. På slutten av dagen skal et godt design inkludere en solid fargepalett, ryddig layout, nødvendige bilder og grafiske elementer som fungerer enkelt, og det skal få leseren til å bli interessert i hva .