Gi bedriften en god nettside

Mange velger å starte opp egen bedrift, enten i stedet for annen jobb eller som et ekstraprosjekt og deltidsjobb. Både i Norge og utlandet finnes det kreative mennesker med strålende ideer som ikke finnes fra før – eller som videreutvikler noe som allerede eksisterer.

Å starte egen bedrift er spennende, utfordrende og arbeidskrevende, men om det skulle lykkes gir det en mestringsfølelse fordi det er noe du har bygd opp selv, helt fra starten av. Å drive egen bedrift kan også gi frihet til å bestemme hvor, når og hvor mye du har lyst å arbeide. Denne artikkelen skal handle om bedriftens nettside.

Hvorfor bør bedriften ha en nettside?

I dag skjer det aller meste digitalt, og internett er kanskje den beste måten å tiltrekke seg nye kunder og samarbeidspartnere. Da er det essensielt at bedriften har en god nettside, gjerne med kanaler i sosiale medier i tillegg. Gjennom å ha en oversiktlig og fin nettside kan man presentere bedriften, fortelle om hvordan den ble til, samt selge produkter og tjenester via nett. Stort sett alle butikker i dag har også egne nettbutikker, hvor kunden enkelt kan finne frem blant varesortimentet uten å forlate egen stue.

Hvordan lage nettside?

Neste spørsmål blir hvordan man skal lage bedriftens nettside. Det er mulig å gjøre dette selv med for eksempel WordPress. Her velger du tema selv, og plotter enkelt inn den informasjonen du ønsker skal vises på nettsiden. Dette er en billig og grei måte å lage sin egen nettside på. Det er også mulig å hyre inn et webdesign-firma til å gjøre jobben. På denne måten forsikrer du deg om at kvaliteten på siden er god, og at nettsiden ser profesjonell ut. Dette koster litt ekstra, men det er mulig å finne et bra lån hos låne-penger. Ofte vil fortjenesten være større enn det det koster å designe nettsiden.

Hvordan skape trafikk på nettsiden?

Det siste punktet vi ønsker å ta opp er hvordan man kan skape mest mulig trafikk til nettsiden sin. Det vil si hvordan man får flest mulig mennesker til å besøke siden, og helst benytte seg av de tjenestene den tilbyr. Vi har allerede nevnt

sosiale medier som en god måte å gjøre dette på. Det er også mulig å annonsere på for eksempel Google. Da kommer din nettside øverst når forbrukerne gjør visse søk og kan på den måten generere mer trafikk.

hotnews