Litt av hvert om webdesign

Grafisk design er veldig populært blant mange unge. Det samme er webdesign, som er et område mange ønsker å jobbe i. Veldig mange har prøvd seg på grafisk design, også pophelter som Anna of the North, som senere heller bestemte seg for å gå for musikken.

Frilansdrømmen

For mange er det ikke musikerdrømmen som gjør at man gir seg med grafisk- eller webdesign, det er heller noe som heter frilans finans. Det vil si at man ikke får hverdagsøkonomien til å gå rundt som frilanser, og dette er kanskje vanligere enn hva du kanskje skulle tro. Det er ikke så lett å få godt betalte oppdrag som frilanser, og faktisk er det slik at mange forventer at man jobber gratis – kanskje som en vennetjeneste, eller kanskje for å utvikle en noe tynn portfolio.

Design er alt vi ser

På mange måter kan man si at alt vi ser er design, og at tiden vi lever i er full av design. Siden vi lever store deler av livene våre på nett er også webdesign viktigere enn noen gang tidligere. Det snakkes mye om brukeropplevelsen blant designere, og en god designer setter alltid brukeren i fokus. Det er likevel viktig at design også ser bra ut, og ikke kun fyller en brukerfunksjon.

God design tar tid

Å holde på med design er tidkrevende, slik all kreativt arbeid i utgangspunktet er. Men nå har det kommet et norsk selskap på banen som ønsker å snu dette på hodet. De skal nemlig levere kreative tjenester på kun 12 timer. Det blir spennende å se om de får det til, og hvilken kvalitet de klarer å levere på arbeidet. Det er uansett gøy at noen prøver å satse på noe utenom det vanlige.

Vanligvis er det slik at god design tar mye tid, og at man ikke kan rushe den kreative prosessen. Alle som har jobbet kreativt kjenner seg igjen i det. Likevel er det slik at mange kunder har relativt korte deadlines, og da må man bare kaste seg rundt og jobbe fort. Selv om det ikke er så lett, kan en god del knallbra ideer komme under press. Derfor burde man alltid prøve før man sier nei takk til et hasteoppdrag.

Det er jo faktisk sånn at de færreste frilansere har råd til å takke nei til oppdrag, noe som egentlig er fryktelig synd. Det er to grunner til det. For det første må mange gå på akkord med seg selv og levere noe de ikke synes er bra nok, og for det andre så jobber mange frilansere til langt på natt. Grunnen til dette er at yrket er dårlig betalt, og at man må jobbe ekstremt mye for å tjene de pengene man trenger.

hotnews