Slik tjener du penger på nettsiden din

Enten du har en stor nettbutikk, selger et par egenproduserte produkter, driver en personlig blogg, eller i grunn bare har en nettside, så er nok det å tjene litt penger et mål. Om det ikke er et mål ennå, så vil det i hvert fall være et mål å få mer trafikk. For hvem vil vel ikke ha trafikk på en side som inneholder noe du ønsker å dele med resten av verden? Dessuten er nok ideen om å tjene penger over nettet en fantastisk tanke. Det er tross alt ingenting som er bedre enn å bare sitte lent tilbake og se pengene renne inn uten at du gjør stort. Men hvordan tjener du egentlig disse pengene? Ikke alle vet helt hvordan nettet fungerer, og med så mange fasetter å tenke på, så kan det fort bli en vanskelig oppgave. Dessuten er konkurransen knallhard! Det å derimot ta opp et lån fra centum for å sette i gang driften kan være en lur idé om du legger en slagkraftig plan!

Dersom du driver nettbutikk

Om du er av typen som driver en større nettbutikk, eller kanskje bare selger et par produkter du lager i hjemmet, så er det viktig for deg med store mengder trafikk. Her er den beste ideen å tiltrekke besøkende for spesifikke søkefraser. Det vil si, du ønsker nok å tiltrekke besøkende, men de store nettbutikkene tar all trafikk på søkeord som er viktige for din bedrift. Det er derfor viktig å finne de søkeordene som disse nettbutikkene ikke ranker spesielt godt på. Da må du selvfølgelig ned i søkevolum, altså antall mennesker som søker på disse ordene, men du kan derimot gå opp i konvertering. Med dette menes det at en person som for eksempel søker etter «lettlest barnebok til salgs» er mye mer sannsynlig for å kjøpe et produkt enn en person som søker etter «bok». Sistnevnte kan for alt du vet være ute etter en anmeldelse, et bilde av en bok for illustrasjoner eller andre formål. Det er dessuten umulig å kjempe mot store nettbutikker og Wikipedia blant annet på slike søkeord.

Dersom du driver blogg

Om du i stedet driver en blogg, så kan du også benytte samme taktikk som ovenfor. Allikevel er det et ekstra triks i ermet du kan benytte. Dette trikset beløper seg til å drive noe som heter affiliate marketing. Dette handler rett og slett om at du linker inn mot nettbutikker slik at leserne av din blogg ender opp på nettopp disse sidene. Så sant de kjøper noe, så får du provisjon. Da kan du tjene på salg, og det uten å holde ett eneste av disse produktene på ditt lager.

hotnews