Tre gode applikasjoner for å skrive kode

Om du skal lage en nettside fra grunnen av er du nødt til å lære deg et av de grunnleggende kodespråkene – enten HTML, CSS eller Javascript, gjerne alle tre. Om du ønsker å gå dypere inn i webdesign og webutvikling vil du også treffe på flere språk som det kan være nyttig å lære seg. Når du skal skrive kode er det viktig å ha et godt program, dette kalles ofte IDE (Integrated Development Environment) for mer avanserte kodespråk. Her kan du teste og feilsøke kode i et isolert miljø på datamaskinen din.

Et godt kodeprogram hjelper deg å skrive kode som fungerer og gir deg innsikt i feil og mangler, samtidig har de funksjoner som autofullføring og andre funksjoner som hjelper deg å skrive kode raskere. I løpet av de siste årene har det kommet mange nye kodeprogrammer som har mye til felles, blant annet støtte for utvidelser i form av plugins skrevet av frittstående utviklere som selv benytter seg av programvaren.

Microsoft Visual Studio Code

VSCode er en av de mest populære kodeapplikasjonene i dag. Det er et produkt som kom som en følge av Microsofts satsning på åpen kildekode i 2015. Med god støtte for både

Windows, MacOS og Linux samt fokus på ytelse og sikkerhet er det ikke rart at webutviklere har falt for dette programmet. I dag er faktisk VSCode det mest populære kodeprogrammet blant utviklere.

VSCode er gratis.

Atom

Atom var et av de første programmene i denne nye bølgen med nye kodeprogrammer. Det er versjonskontrollplatformen Github som started utviklingen av Atom i 2014. K

ildekoden er åpen og det er flere hundre tviklere som bidrar til fremdriften og utviklingen av Atom. Det finnes nesten 8000 programutvidelser til Atom slik at man kan tilpasse den etter eget behov. Atom fungerer på både Linux, Windows og MacOS og er derfor et populært valg blant mange webutviklere.

Atom er helt gratis.

Sublime Text

Sublime Text er det eneste programmet på denne listen som ikke kan lastes ned gratis. Det er likevel et veldig populært program blant programvare og webutviklere verden over. Det er også et av de eldre programmene på denne listen. Sublime er kjent for overlegen brukervennlighet og stabilitet sammenlignet med programmene som har åpen kildekode. Sublime støtter også prgramutvidelser slik at man kan tilpasse det til sitt bruk.

Det er mulig å benytte Sublime Text i en begrenset prøveversjon – fullversjonen koster $80.

hotnews