Vil du bli frilansdesigner?

Nå for tiden er det mange unge som ønsker å bli designere, og spesielt mange har lyst til å jobbe med webdesign. Dette er et marked som er i stor vekst, og det er derfor også mange tilgjengelig jobber på markedet. Likevel er det slik at de fleste velger å bli frilansere, hvorfor er det sånn?

Man blir ikke frilanser kun for å ta livet med ro, med hjemmekontor og et par birkenstock, man gjør det for å ha full frihet – ikke kun for tiden man jobber, men også hvilke oppdrag man takker ja til. En slik frihet er spesielt viktig for yngre generasjoner, som er mer opptatt av slike verdier enn den eldre garde.

På mange måter kan man si at frilansing er i ferd med å bli den nye normalen, og det gjelder ikke kun for designere. De fleste som jobber i kreative yrker vil nemlig kjenne seg igjen i dette, f.eks. skribenter, fotografer og musikere.

Det er mange fordeler med å være frilanser, spesielt friheten er viktig for mange, men samtidig kan den også være kveldene. Mange frilansere verdsetter å ha hobbyen sin som jobben sin, men synes samtidig det kan være slitsomt å «alltid være på jobb». Som frilanser får man også ofte dårlig samvittighet hvis man tar seg litt fri, da det alltid er jobb som venter på en.

Arbeidskollektiv i vinden

En ny trend i tiden er at frilansere går sammen og lager arbeidskollektiv, mange jobber under samme tak og det er flere fordeler med dette. En av de klare fordelene er at man deler på utgifter, men enda viktigere er det faglige miljøet som skapes. For noen er frilanslivet også et ensomt liv, og da kan det hjelpe å ha et kontor å gå til – hvor man alltid møter kolleger, og man kan slå av en prat over en kaffekopp eller to.

Det finnes arbeidskollektiv over hele verden, så frilansere som liker å reise – og ta med seg jobben i kofferten – så er dette et ypperlig alternativ. Som designer kan du gjerne benytte deg av denne muligheten, da det er enkelt å ha kontakt med kundene dine over Skype eller e-post. I denne nye digitale hverdagen, kan du egentlig jobber hvor du vil – i hele verden.

Det kan også være billigere å jobbe fra andre steder i verden, spesielt hvis du velger et sted som er billigere enn her hjemme. Dette er en spesielt god idé hvis du er i startfasen som frilanser og ikke har en stor nok kundemasse enda.

Hvis du fortsatt vurderer å bli frilanser etter å ha lest dette er det bare å prøve, for hva har du egentlig å tape?!

hotnews